
 
Desserten i dag kan blive en dejlig nøddekage, der serveres
med to slags is. 
Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 45 min. Fryseegnet 
#
Kagecreme: 
2 dl mælk 
2 æggeblommer 
25 g sukker 
½ stang vanilje 
1 spsk majsstivelse 
 
Kagedej: 
125 g mandler 
75g sukker 
125 g blødt smør 
250 g marcipan 
3 æg 
2 spsk kartoffelmel 
75 g hasselnøddeflager 
 
Tilbehør: 
vanilje- og jordbæris eller sorbet 
*
Pisk mælk, æggeblommer, sukker, vaniljekorn og majsstivelse
sammen i en gryde. 
Kog cremen under omrøring i ca. 4 min., og hæld den i en
skål til afkøling. 
 
Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor. 
Rør sukker og smør skummende, tilsæt groft revet marcipan og
et sammenpisket æg ad gangen. Rør kartoffelmel og mandel mel i dejen, og
derefter kagecreme og hasselnøddeflager. 
 
Fyld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ca. 40 min.
ved 175 °C, til den er gennembagt. Afkøl på en rist. 
Server kagen lun eller afkølet med is. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin