800 g oksekød (feks. skank flanker hals) 
4 løg 
2 fed hvidløg 
1 usprøjtet citron 
6 bløde tomater 
4 kviste timian 
2 spsk rødvin 
salt og friskkværnet sort peber 
6 store melede kartofler 
120 g gedeost eller anden ost 
200 g sønderjysk pølse 
purløg 
Tilbehør: 
syltede hvidløg 
syltede courgetter 
Løgene pilles, citronen skæres i skiver, tomaterne i grove terninger. 
Kødet skæres i grove stykker og lægges sammen med grønsagerne i en stegeso eller ovnfast gryde med låg. 
Rødvin og så meget vand, at det dækker kødet godt hældes på. 
Soen eller gryden sættes i en 250°C varm ovn og kødet brunes godt i 15-20 min. 
Låget lægges på, der skrues ned til 150°C. 
Kartoflerne vaskes og bages med i ovnen i en time. 
Efter bagningen pilles de, lægges ned til retten og simrer med de næste 6 timer. 
Før serveringen vendes pølseskiver rundt i retten et øjeblik, og der smages til med salt og peber.
Gryderetten serveres med en god spsk gedeost eller anden evt revet ost og klippet purløg på toppen.