Logo

Rønde simrekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g oksekød (feks. skank flanker hals)
4 løg
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
6 bløde tomater
4 kviste timian
2 spsk rødvin
salt og friskkværnet sort peber
6 store melede kartofler
120 g gedeost eller anden ost
200 g sønderjysk pølse
purløg
Tilbehør:
syltede hvidløg
syltede courgetter
Løgene pilles, citronen skæres i skiver, tomaterne i grove terninger.
Kødet skæres i grove stykker og lægges sammen med grønsagerne i en stegeso eller ovnfast gryde med låg.
Rødvin og så meget vand, at det dækker kødet godt hældes på.
Soen eller gryden sættes i en 250°C varm ovn og kødet brunes godt i 15-20 min.
Låget lægges på, der skrues ned til 150°C.
Kartoflerne vaskes og bages med i ovnen i en time.
Efter bagningen pilles de, lægges ned til retten og simrer med de næste 6 timer.
Før serveringen vendes pølseskiver rundt i retten et øjeblik, og der smages til med salt og peber.
Gryderetten serveres med en god spsk gedeost eller anden evt revet ost og klippet purløg på toppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her