Logo

Grønkålssuppe fra Nyvang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Suppen er smagt i Andelslandsbyen Nyvang, Oldveje 25 i Holbæk - og det var meget lækkert. Vi kan anbefale et besøg i Nyvang - det er en rejse til oldemors tid.

1 kg fersk eller letsaltet svinekød, fx letsaltet stribet flæsk, bov, nøgle eller rygben

2 liter vand

1 suppevisk

Al afskæringen fra grønsagerne (gulerod, selleri, det grønne fra porrene m.m.)

1,5 liter suppe kogt på kød ovenfor

2 gulerødder

¼ selleri

2 porrer

1 persillerod

4 spsk hvedemel

1 stok grønkål / 200 g hakket grønkål

 

Kødet kommes i en stor gryde, dækkes med vand og bringes i kog.

Skummet fjernes, suppevisken og grønsagsafskæringen kommes i, og der tilsættes salt, hvis kødet er fersk.

Kødet koges i 1½ time efter art og tykkelse.

Fisk kødet op og si suppen.

Grønkålen ribbes og blancheres i letsaltet vand i 5 min.

Kålen hakkes gennem kødhakkeren eller blendes med lidt suppe.

Bring suppen i kog.

Skær resten af grønsagerne i små tern. (1x1x1 cm)

Tilsæt grønsagerne og lad dem koge med i 10 min.

Tilsæt den hakkede grønkål.

Jævn grønkålssuppen med meljævning rørt af lige dele hvedemel og vand.

Lad suppen koge i 5 min. og smag den til.

Grønkålssuppen serveres med det kogte kød i skiver, lidt sennep, syltede rødbeder og hjemmebagt rugbrød.

 

Tips: Medisterpølse kan koges med sammen med resten af grønsagerne.

 

Suppen er smagt i Andelslandsbyen Nyvang, Oldveje 25 i Holbæk - og det var meget lækkert. Vi kan anbefale et besøg i Nyvang - det er en rejse til oldemors tid.

 

Slagteren fra Nyvang

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her