Logo

Fisk med dildhollandaise og citronis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk med dildhollandaise og citronis

 

Fisk er lækker gæstemad og nemt, når du tager ovnen til hjælp. Desserten er en frisk citronis, som du sagtens kan lave i god tid.

 

Fiskesymfoni med dildhollandaise

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bage-/kogetid: 20 min.

#

400 g sandartfilet (eller anden hvid fisk, fx sej eller torsk)

400 g laksefilet

salt og friskkværnet peber

4 pak choi eller 1 sølvbede

100 g pillede rejer (evt. fra frost)

 

Dildhollandaise:

150 g smør

3 friske æggeblommer

2-3 spsk hvidvin eller citronsaft

1 bundt dild

lidt salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

nye kartofler

*

Del hver slags fisk i 4 lige store stykker, og læg dem på bagepapir i to ovnfaste fade - hver slags for sig.

Krydr fiskene med salt og peber.

Bag laksen i ca. 15 min. ved 200 °C og den hvide fisk, der er tyndere i 8-10 min.

Tag fadene ud af ovnen, og lad fisken trække i ca. 5 min.

Træk skindet af fiskestykkerne.

 

Kog blade af pak choi i letsaltet vand i 3-4 min.

Lad vandet dryppe af.

 

Smelt smørret ved svag varme, så der kommer bundfald, der kasseres.

Pisk æggeblommerne med hvidvin og salt i en skål over et næsten kogende vandbad.

Hvis du er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset.

Pisk kraftigt, til æggemassen er tyk og cremet.

Tag gryden af varmen.

 

Pisk det smeltede klare smør i saucen, først dråbevist og derefter i en tynd stråle.

Saucen må ikke blive mere end 70 °C varm, da den så kan skille.

Smag til med salt, peber og små dildduske.

Server saucen mens den er varm og frisklavet - hold den evt. varm i et lunt vandbad.

 

Anret de to slags fisk på varme tallerkner med pak choi, kartofler og dildhollandaise.

Drys evt. med rejer.

 

TIPS: Frossen fisk bliver bedst, når den tilberedes lige før, den er optøet - og altså ikke er helt tøet op. Tø den langsomt op i køleskab i 12-24 timer, afhængigt af tykkelsen.

Læg evt. fisken i en sigte under optøning, så væske kan løbe fra.

 

Fisk med dildhollandaise og citronis

 

Citron is med hvid chokoladesauce og pistacienødder

Desserten er en frisk citronis, som du sagtens kan lave i god tid.

6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: ca. 2 timer

#

2 citroner [øko]

4 æggeblommer

125 g sukker

et drys salt

50 g pistacienøddekerner

2½ dl piskefløde

 

Hvid chokoladesauce.

100 g hvid chokolade

1 dl piskefløde

 

Pynt:

citron-julienne (strimler af citronskal)

pistacienøddekerner

*

Vask citronerne.

Riv skallen af den ene fint, og lave tynde strimler [julienne] af skallen på den anden.

Pres saften.

 

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig creme - 5-8 min. med en håndmikser.

Tilsæt salt, fintrevet citronskal, ⅔ dl citronsaft og grofthakkede pistacienødder.

 

Pisk fløden til blødt skum, vend det i æggeskummet, og hæld iscremen i en randform.

Sæt formen i fryseren i mindst 2 timer.

 

Knæk chokoladen i små stykker, og kom den i en skål sammen med fløden.

Sæt skålen over et varmt vandbad, til chokoladen er smeltet.

Rør det forsigtigt sammen til en tyk sauce.

 

Dyp hurtigt randformen i varmt vand, og vend isen ud på et fad.

Drys med citron-julienne og pistacienødder, og server med lun hvid chokoladesauce.

 

TIPS: Er isen blevet meget hård, så stil den i køleskab ca 30 min før servering

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her