
 
# Ingredienser:
3 spsk rasp 
1½ dl fløde 
½ kg hakket kalv og flæsk 
200 g kyllingelever 
1 løg 
2 fed hvidløg 
2 æg 
½ dl sherry 
1½ tsk salt 
½ tsk peber 
* 
Tilberedning:
Rasp udblødes i 1½ dl fløde. 
Kyllingeleveren hakkes groft med kniv.
Alt røres sammen med den udblødte rasp. 
Halvdelen af farsen hældes i aluform og du kan fordele
syltet rød peber ovenpå.
Resten af farsen fyldes i formen og pateen sættes i ovnen
ved 200°C i ca. 1-1½ time. 
Serveres lunken, med flutes, salat og et glas vin. 
 
 .........................................................
 
Julepaté
Alternativ opskrift - frokostret til 10-12 personer.
 
# Ingredienser
1½ kg hakket oksekød
250 kg hakket lamme- eller svinekød
75 g bacon
1-2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk rasp
1 æg
1½ dl fløde 13%
3 spsk cognac eller whisky
2 tsk salt
1 tsk tørret rosmarin
peber
Pyntet med abrikoser, så er julepatéen klar til at bliver
serveret.
* 
Fremgangsmåde
Skær bacon i tværgående strimler, og rist dem på en pande. 
Hak løg og hvidløg, og svits dem et par minutter sammen med
baconen.
Bland alle ingredienserne til patéen. 
Kom bagepapir i en form, der rummer ca. 2 liter, og fordel
farsen i formen. 
Sæt den i ovnen ca. 1½ time ved 160°C, til patéen føles fast.
Afkøl og sæt den i køleskabet, den må gerne trække et par
dage.
Skæres i skiver og serveres med syltede abrikoser.

 
......................................