2 ½ kg lammekølle 
Bønner: 
200 g hvide bønner 
¾ l hønsebouillon 
½ l piskefløde 
4 stilke frisk timian 
Lammesky: 
Ben og sener fra lammekølle 
2 løg 
4 gulerødder 
3 porrer 
½ knoldselleri 
3 l vand 
Ingefærsky: 
50 g ingefær 
evt. Maizenamel 
50 g koldt smør 
Tilbehør: 
250 g friske svampe 
¼ bundt persille 
1 fedhvidløg 
smør/olie til stegning 
300 g årstidens grønsager (klargjorte) 
salt og peber 
Lammesky: 
Ben og sener fra den afpudsede og istandgjorte kølle, brunes af sammen med grønsagerne. Vandet tilsættes og koges langsomt op under afskumning. Bouillonen koger ca. 2 timer, eller indtil halvdelen af vandet er fordampet. Bouillonen sigtes og smages til med salt og peber. 
Kølle: 
Lammekøllen deles i musklerne, (inderlår, yderlår, lårtunge, klump og fladsteg) eller De kan nøjes med at udbene køllen. 
Kødet brunes af, krydres med salt og peber. Steges rosa i ovnen i ca. 10-12 min. (afhængig af kødstykke), ved 180ºC. Er lammekøllen udbenet - er stegetiden ca. 1 ¼ time. 
Bønner: 
De hvide bønner udblødes i koldt vand (så det dækker) i ca. 12 timer. Koges herefter næsten møre i hønsebouillon (ca. 8-10 minutter). Tilsættes fløde og frisk timian og koges jævn. 
Ingefærsky: 
1 liter af den færdige lammebouillon smages til med revet ingefær, jævnes eventuel med en anelse Maizenamel udrørt i lidt koldt vand og monteres til sidst med lidt koldt smør. 
Tilbehør: 
Svampene renses og steges af på en varm pande, sammen med lidt hakket hvidløg. Smørret tilsættes og der smages til med den hakkede persille, salt og peber. 
Grønsager: 
Grønsagerne (årstidens friske), blancheres og koges sprøde. 
Anretning 
Kødet trancheres (skæres i tynde skiver) og serveres på de hvide bønner. Ingefærskyen lægges rundt om de hvide bønner, og tallerkenen dekoreres med svampe og grønsager. 
Serveres fx. med råstegte kartofler eller nye aspargeskartofler.