Logo

Lammekølle med hvide bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½ kg lammekølle

Bønner:
200 g hvide bønner
¾ l hønsebouillon
½ l piskefløde
4 stilke frisk timian

Lammesky:
Ben og sener fra lammekølle
2 løg
4 gulerødder
3 porrer
½ knoldselleri
3 l vand

Ingefærsky:
50 g ingefær
evt. Maizenamel
50 g koldt smør

Tilbehør:
250 g friske svampe
¼ bundt persille

1 fedhvidløg
smør/olie til stegning

300 g årstidens grønsager (klargjorte)
salt og peber

Lammesky:
Ben og sener fra den afpudsede og istandgjorte kølle, brunes af sammen med grønsagerne. Vandet tilsættes og koges langsomt op under afskumning. Bouillonen koger ca. 2 timer, eller indtil halvdelen af vandet er fordampet. Bouillonen sigtes og smages til med salt og peber.

Kølle:
Lammekøllen deles i musklerne, (inderlår, yderlår, lårtunge, klump og fladsteg) eller De kan nøjes med at udbene køllen.

Kødet brunes af, krydres med salt og peber. Steges rosa i ovnen i ca. 10-12 min. (afhængig af kødstykke), ved 180ºC. Er lammekøllen udbenet - er stegetiden ca. 1 ¼ time.

Bønner:
De hvide bønner udblødes i koldt vand (så det dækker) i ca. 12 timer. Koges herefter næsten møre i hønsebouillon (ca. 8-10 minutter). Tilsættes fløde og frisk timian og koges jævn.

Ingefærsky:
1 liter af den færdige lammebouillon smages til med revet ingefær, jævnes eventuel med en anelse Maizenamel udrørt i lidt koldt vand og monteres til sidst med lidt koldt smør.

Tilbehør:
Svampene renses og steges af på en varm pande, sammen med lidt hakket hvidløg. Smørret tilsættes og der smages til med den hakkede persille, salt og peber.

Grønsager:
Grønsagerne (årstidens friske), blancheres og koges sprøde.

Anretning
Kødet trancheres (skæres i tynde skiver) og serveres på de hvide bønner. Ingefærskyen lægges rundt om de hvide bønner, og tallerkenen dekoreres med svampe og grønsager.
Serveres fx. med råstegte kartofler eller nye aspargeskartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her