500 g pasta (eks. bånd - men ikke frisk) 
3-400 g bønner (friske eller frosne) 
50 g friskost netural 
50 g smøreost naturel 
1 citron 
basilikum (evt frisk) 
salt og peber
 
Kog pastaen i letsaltet vand - 5 min inden endt kogetid tilsættes bønnerne og koger med. 
Imens bønner/pasta koger færdig, røres citronpestoen sammen af smøreost, friskost, friskpresset citron samt basilikum, salt og peber (smøreosten kan klumpe, men  klumperne forsvinder når det kommer i pastaen). 
Vandet hældes fra pastaen, og citronpestoen hældes over. 
Serveres straks. 
 
Tips:
Retten kan gå selvstændig, men er god som tilbehør til eks. svinemørbrad. 
Man kan variere med friskost med urter, hvilket kan anbefales. ønskes en mindre markant smag bruges udelukkende friskost.