Logo

Pasta med broccoli, asparges og kapers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pasta med broccoli, asparges og kapers

 

Let og lækker pastaret som kan spises til frokost eller aftensmaden. Her får du opskriften

Servering til 4 personer. 20 min.

 

Ingredienser

1 bundt broccoli

200 g grønne asparges

salt

rapsolie

400 g pasta

1 citron, ikke overfladebehandlet

2 spsk olie

2 spsk fintrevet parmesanost

peber

4 spsk kapers

*

Sådan gør du

1. Skær buketter af broccoli.

2. Vrik asparges, og der hvor de naturligt knækker, lad dem knække.

Kassér rodenden og skær enderne skråt til.

3. Læg broccoli og asparges i en gryde, drys med lidt salt og dryp med lidt rapsolie.

Hæld kogende vand over broccoli og asparges og kog op i et minut.

4. Kog pastaen iflg. emballagens anvisning.

5. Riv skallen af citronen og pres saften.

6. Hæld pastaen i et dørslag, kom citron, olivenolie, og parmesanost i den varme gryde.

Vend pastaen godt. Krydr med salat og peber.

Hæld vandet fra grønsagerne.

7. Anret pastaen med grønsager og kapers.

 

Tips: Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

 

Energifor./ pers 536 kcal. Protein 5 g. Kulhydrater 19 g. Fedt 2 g. Fedtenergi 20 %

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Broccolisalat med dressingDenne broccolisalat med bacon og en let dressing er simpel at lave men smager lækkert....
• BroccomoleEn lækker mos af broccoli, soltørrede tomater og hvidløg - herligt tilbehør til både kød...
• Pasta med pølser og broccoliDet giver god smag at bruge lidt røget eller tørret kød som skinke eller bacon i...
• Sprød kokoskurv med sæsonens bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os