
 
Ælt kødet sammen med salt og peber og lidt hakkede
krydderurter som estragon eller oregano, så får du nogle smagfulde karbonader.
Vend dem i durummel, så bliver skorpen dejlig sprød. 
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen. 
 
#
300 g hakket kalvekød 
salt og peber 
friske krydderurter 
3 spsk durummel (eller hvedemel) 
1 spsk olie 
15 g smør 
 
Stuvede rosenkål: 
400 g friske rosenkål 
1-2 skalotteløg 
15 g smør 
1 spsk hvedemel 
2dl mælk muskatnød 
salt og peber 
1 dl cremefraiche 18% 
 
Tilbehør: 
hakket persille 
kogte kartofler 
*
Rens rosenkålene og kog dem 8 min. i letsaltet, kogende
vand. 
Pil skalotteløgene og hak dem fint. 
Sauter dem bløde i smør og rør melet i. 
Tilsæt mælk og kog saucen igennem under omrøring 5-10 min. 
Smag til med revet muskatnød, salt og peber og tilsæt
cremefraiche og de afdryppede rosenkål.
Varm igennem under omrøring uden at det koger. 
Ælt det hakkede kød sammen med lidt salt og peber og evt.
hakkede krydderurter. 
Form det til 2 bøffer, vend dem i durummel og steg dem på en
pande med olie og smør ca. 5 min. på hver side. 
Tag dem af panden og server med stuvede rosenkål,
persilledrys og kogte kartofler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin