1 dl friske basilikumblade 
½ dl friske oreganoblade 
200 g hakket oksekød (9-12% fedt) 
1 spsk fintrevet løg 
1 æg (str. stor) 
1 dl mælk 
1 spsk hvedemel 
¾ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
75 g grønne oliven med piment 
Dressing: 
2 dl tykmælk 
1 lille, knust fed hvidløg 
¼ tsk fint salt 
friskkværnet peber 
Salat: 
1 dåse artiskokhjerter (ca 400 g) 
1 ½ liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 gj 
Tilbehør: 150 g flûtes 
Riv basilikumbladene groft. 
Vend dem og de øvrige ingredienser sammen i en skål. 
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. 
Klip et stykke bagepapir (ca. 42 x 42 cm). 
Læg herpå først halvdelen af farsen i en stribe (ca. 6 x 20 cm). 
Så de grønne oliven og til sidst resten af farsen. 
Rul bagepapiret fast omkring fars og oliven og luk pakken ved at sno enderne. 
Læg okserullen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. 
Bagetid ca. ½ time ved 200°C
Lad okserullen køle af. 
Dressing: Vend imens alle ingredienserne sammen. 
Stil dressingen til dækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. 
Salat: Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og flæk dem. 
Læg på tallerkener en bund af salat og fordel herpå de halve artiskokhjerter. Skær okserullen i 12 skiver og læg 2 skiver på hver tallerken. 
Dryp lidt dressing på salaten og server resten af dressingen til. 
Okserullerne er fryseegnet.