Logo

Bars med grønsager i koriander og bouillabaisse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Denne ret er sydlanskinspireret og bars er da også en udbredt fisk i Middelhavet. Barsen serveres med grøntsager i koriander samt bouillabaisse, der er fiskesuppe. Velbekomme.

Pavé de bar a la plancha, legumes mijotés a la coriandre, jus bouillabaisse - 6 personer
 
6 stk bars a 150 g
Guérande salt
1 ½ dl olivenolie
Salt, peber
 
Grøntsagsgryde:
2 gulerødder
2 fennikel
6 champignon
3 tomater
2 porrer
6 forårsløg
2 røde peberfrugter
1 citron
2 dl tør hvidvin
Hvidløg, laurbær, timian
1 bdt frisk koriander
 
Bouillabaisse:
1 løg
Hvidløg, laurbær, timian
3 friske tomater
½ l fiskefumet
1 spsk koncentreret tomatpure
1,2 dl pastis (fx. pernod)
 
Bouillabaisse: Hak løget fint og sauter i lidt olivenolie med timian, laurbær og hvidløg. Tilsæt tomater og tomatpure og efter et øjeblik fiskefumeten.
Lad simre ved svag varme i 1 time, tilsæt pastis, kog op og hæld gennem en fintmasket si.
 
Grøntsagsgryde: Bag peberfrugterne i ovnen ved 180ºC i 15 minutter, læg dem i en plasticpose, til de er kølet af, og flå dem.
Skær fennikel, champignon, porrer, gulerødder og forårsløg i mindre stykker og sauter i lidt olivenolie, timian og hvidløg.
Tilsæt 3 skiver citron.
Hæld hvidvin på, når grønsagerne er smukt brunede.
Flå tomaterne, skær i kvarte og fjern kernerne.
Læg dem ned til grønsagerne sammen med de flåede peberfrugter.
Hak den friske koriander og bland den forsigtigt i grønsagerne lige inden servering.

Pisk den kraftigt reducerede bouillabaisse op med olivenolie og server til fisken.
Steg fisken på en meget varm stege plade (la plancha) eller en pande i olivenolie.

Drys Guerande salt på inden servering.

365 kalorier pr. person.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.778 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her