Salat fra Nice er en traditionel ret fra Provence, som har gået
sin sejrsgang over hele verden. Undervejs har den dog undergået nogle
forandringer og kendes i dag mest som en grøn salat med kogte kartofler og
tunfisk. Netop de tre ingredienser hører faktisk ikke til i salaten, der består
af ansjoser, artiskokhjerter, oliven, tomater og peberfrugter.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. (4
personer)
#
125 g grønne bønner
4 modne tomater
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
4 grillede eller kogte artiskokhjerter (evt. fra glas eller
dåse)
2 hårdkogte æg
15-20 små sorte oliven (fra Nice)
4-8 ansjoser (eller 12-16 ansjosfileter)
frisk basilikum
Dressing:
1 fed knust hvidløg
1 spsk citronsaft (eller 1½ spsk rødvinseddike)
½-1 tsk djonsennep
4 spsk olie
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Nip bønnerne, snit dem evt. i mindre stykker og kog dem
møre, men sprøde i letsaltet vand, ca. 5 min. Kom dem straks i iskoldt vand og
lad dem så dryppe godt af.
Skær de øvrige grønsager i passende stykker.
Pisk dressingen sammen og vend den sammen med grønsagerne.
Anret på et fad eller 4 tallerkener.
Fordel æggebåde, oliven og ansjoser over salaten og pynt med
frisk basilikum.
Nyd salaten med brød.
TIPS: Salaten kan godt tåle at stå og er derfor velegnet til
buffet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin