
 
Salat fra Nice er en traditionel ret fra Provence, som har gået
sin sejrsgang over hele verden. Undervejs har den dog undergået nogle
forandringer og kendes i dag mest som en grøn salat med kogte kartofler og
tunfisk. Netop de tre ingredienser hører faktisk ikke til i salaten, der består
af ansjoser, artiskokhjerter, oliven, tomater og peberfrugter. 
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. (4
personer) 
 
#
125 g grønne bønner 
4 modne tomater 
1 rød peberfrugt 
1 grøn peberfrugt 
4 grillede eller kogte artiskokhjerter (evt. fra glas eller
dåse) 
2 hårdkogte æg 
15-20 små sorte oliven (fra Nice) 
4-8 ansjoser (eller 12-16 ansjosfileter) 
frisk basilikum 
 
Dressing: 
1 fed knust hvidløg 
1 spsk citronsaft (eller 1½ spsk rødvinseddike) 
½-1 tsk djonsennep 
4 spsk olie 
salt og peber 
 
Tilbehør: brød 
*
 
Nip bønnerne, snit dem evt. i mindre stykker og kog dem
møre, men sprøde i letsaltet vand, ca. 5 min. Kom dem straks i iskoldt vand og
lad dem så dryppe godt af. 
Skær de øvrige grønsager i passende stykker. 
Pisk dressingen sammen og vend den sammen med grønsagerne. 
Anret på et fad eller 4 tallerkener. 
Fordel æggebåde, oliven og ansjoser over salaten og pynt med
frisk basilikum. 
Nyd salaten med brød. 
 
TIPS: Salaten kan godt tåle at stå og er derfor velegnet til
buffet. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin