Logo

Kylling på spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling på spid

 

Helstegt kylling skal steges på et roterende spid. På billedet er det gjort i ovnen.

Grillstegt kylling: Kyllinger bliver meget lækre på grillen, uanset om de steges hele eller de parteres. De kan også lægges i marinade et par timer inden grillningen så får kødet en mere pikant smag.

Til 4 personer Tilberedningstid: godt 1 time

 

#

1 stor eller 2 små kyllinger

salt, peber fra kværn

1 rød peberfrugt

1 ds (400 g) flåede tomater

1 stort løg

1-2 fed hvidløg

olie til pensling

1 tsk barbecue krydderi

*

 

1. Tør kyllingen godt af og gnid den indvendigt med salt og peber.

 

2. Træk det løse halsskind om på ryggen, kryds vingespidserne og gør dem fast i skindet med grillnåle.

Skub kyllingen ind på et (roterende) spid.

 

3. Et ovnfast fad eller en aluform pensles og fyldes med den rensede peberfrugt, der er skåret i småstykker, grofthakkede tomater (uden væde), hakket løg og presset hvidløg.

Sæt fadet ind under kyllingen oven på grillkullene, som dynges op omkring formen.

 

4. Pisk barbecue krydderiet i 2-3 spsk olie og pensl kyllingen.

Der skal pensles flere gange under grillningen.

Når kyllingen er blevet brun, kan den drysses med salt.

 

5. Smag grønsagerne til med krydderier lige før serveringen.

De har allerede taget smag af fedtet og skyen, der drypper fra kyllingen under stegningen.

 

6. Del kyllingen i fire portioner og server den med grønsagsblandingen og lune flûtes, evt. også en grøn salat.

Du kan også give løse ris til, men de kan ikke koges på grillen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her