3 liter vand 
½ kop hvidvinseddike (1 kop = 1 ½ dl) 
1 kg kallun skåret i store stykker 
5 flasketomater skåret i kvarte 
10 hvidløgsfed 
2 teskefulde havsalt 
⅔ kop palmesukker 
1 kop vand 
1 kop ekstra jomfruolivenolie 
1 lille fennikel fintstrimlet 
12 små salatløg istandgjort 
1 stilk bladselleri skåret i strimler på skrå 
200 g røgede skinkeben skåret ud 
1 kop hvidvin 
⅓ kop hvidvinseddike 
3 kopper kyllingefond 
4 grønne æbler skrællet og skåret groft 
1 kop friske bælgede ærter 
2-3 teskefulde havsalt 
1 spiseskefuld rødvinseddike 
1 spiseskefuld hvidvinseddike
 
Bring vand og hvidvinseddike i kog i en stor gryde. 
Skru ned for varmen, tilsæt kallun og lad den simre med låg i en halv time. 
Skyl kallunen i koldt vandt, lad den dryppe af og skær den i fine strimler. 
Stød tomaterne i en morter, indtil de er let knust, og kom dem i en skål. 
Kom herefter hvidløg og halvdelen af saltet i morteren og stød det groft. 
Stil det til side.
 
Varm palmesukker og vand op under omrøring i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Bring det herefter i kog og lad det simre uden låg og uden omrøring i cirka 3 minutter, eller indtil det får en let karamelagtig farve. 
Karamellen er færdig, når en skefuld dyppet i en kop kold vand kan formes til en blød kugle med fingrene. 
Opvarm olien i en tykbundet gryde og sautér det groftstødte hvidløg og salt i 1 minut, eller indtil det afgiver en behagelig duft. 
Kom fennikel, løg, bladselleri, skinkeben og det resterende salt i og lad det stege med under omrøring i cirka 2 minutter. 
Tilsæt kallun og bland godt. 
Hæld karamel og tomater i og rør godt rundt. 
Hæld hvidvin og hvidvinseddike i og lad det simre uden låg i cirka ti minutter, eller indtil væden er reduceret til det halve. 
Kom fond i, læg låg på og lad det simre i 25 minutter. 
Rør æblerne i og lad det simre med låg i yderligere 25 minutter, eller indtil kallunen er mør. 
Tag låget af, rør ærterne i og lad det simre uden låg i cirka 6 minutter, eller indtil ærterne er bløde. 
Tag gryden af varmen og rør de resterende ingredienser i.