
 
Et let måltid anrettet på hver sin tallerken sparer opvask
og tid. En god ide til sommerferien. Let og grønt i sommervarmen. Til 4
personer. Tilberedningstid: ca. 35 min. 
 
1 kg kartofler 
1 dl mælk 
20 g smør 
salt og peber 
persille og/eller purløg 
4-5 små løg 
50 g smør 
8 skiver lever (600 g)
hvedemel
4 små tomater eller 2 store
½ agurk, skåret i skiver
*
1. Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre i
usaltet vand. 
Mos dem og pisk 1 dl kogende mælk i. 
Pisk med 20 g smør, hakkede krydderurter og smag til med
salt og peber. 
 
2. Pil løgene og skær dem i kvarte. 
Svits dem i smør og drys med salt. 
 
3. Vend leverskiverne i hvedemel, der er krydret med salt og
peber. 
Steg dem 2 min. på hver side i smørret på panden. 
Server tomatbåde og rå agurkeskiver til.