Logo

Pariserbøf 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pariserbøf 2

 

En god opskrift på pariserbøf fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.

Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 10 min. Portioner: 4

 

# Ingredienser

4 skiver sandwichbrød eller formfranskbrød

300 g skært oksekød, hakket 1 gang

1 spsk finhakket løg

1 spsk kapers

½-1 tsk mild paprika

salt, friskkværnet peber

50-60 g smør

 

PYNT:

4 løgringe

4 æggeblommer.

 

TILBEHØR:

Brøndkarse, friskhøvlet peberrod, finhakket løg, kapers.

 

* Tilberedning

Rist brødet let på den ene side. Ælt kødet med løg, kapers og krydderier.

Smør kødet på brødene i et ensartet lag på den ristede side.

Rist brødene ca. 2 min. i gyldent smør med kødsiden nedad.

Vend brødene og rist dem ca. 1 min. Sluk for panden.

Lad brødene stå lidt på panden, så de kan suge fedtstoffet.

 

SERVERING:

Anret pariserbøf på et fad.

Læg en løgring og en æggeblomme på hver.

Server frisk reven peberrod, brøndkarse, hakkede løg og kapers til.

 

Variationer af retten:

 

HAMBURGER: pr. person.

1 usødet hamburgerbolle

krydret mayonnaise

2 skiver tomat

1 hakkebøf af 75-100 g hakket oksekød

fedtstof til stegning

salt, peber

1-2 skiver rå eller syltet agurk

1 tynd skive rå løg.

 

Bollen flækkes og ristes. Den smøres med mayonnaise, når den er kold.

Bøffen steges i gyldent fedtstof ca. 2 min. på hver side og

drysses med salt og peber.

På den halve flade bolle lægges tomatskiver, bøf, agurk og løgskive.

Den anden bolle lægges over, og en hamburger spises med fingrene.

 

LAMMEKARBONADER:

½ kg hakket lammekød fra bov, nakke el. hals

1 dl rasp

4-5 spsk tør hvidvin

1 æg

1 spsk revet løg

1 spsk hakket persille

½ tsk merian

1 fed knust hvidløg

salt, peber

hvedemel

25 g smør

1 spsk olie

*

Skær synligt fedt af kødet og hak det en gang gennem maskinen.

Udblød rasp i hvidvin og bland det med kødet med de øvrige ingredienser.

Form kødet til 8 små karbonader.

Vend dem i mel og steg dem i gyldent smør/olie ca. 3-4 min på hver side.

Serveres med tomatsalat og råstegte kartofler.

 

Se alle de bedste opskrifter med hakket kød


✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her