 
 
   
En god opskrift på frikadeller fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4
 
# Ingredienser
½ kg flæskesmåkød hakket 1 gang
2 spsk revet løg
2-3 spsk hvedemel
1-2 æggehvider eller 1 æg
2-3 dl mælk eller vand
ca. 2 tsk salt, friskkværnet peber
40-50 g smør/margarine
 
TILBEHØR: 
Pillekartofler, brunet smør, hvidkålssalat.
 
* Tilberedning
Læg kødet i en røreskål og skub det lidt til side.
Rør en jævning i skålen af mel og lidt af mælken. 
Rør jævningen ind i farsen lidt efter lidt. 
Tilsæt æggehvide/æg, revet løg og krydderier. 
Rør mere mælk i farsen. 
Lad evt. farsen hvile 10-20 min i køleskabet. 
Rør evt. lidt mere væske i farsen.
Brun fedtstoffet på panden. 
Dyp en spiseske i det gyldne fedtstof og 
form farsen til ovale boller. 
Dæmp varmen, når alle frikadellerne er sat på panden. 
Steg frikadellerne ca. 5 min på hver side. 
Skru op for varmen, mens frikadellerne vendes.
 
SERVERING: 
Frikadellerne serveres med pillekartofler drysset 
med hakket grønt, brunet smør og fx hvidkålssalat.
 
Variation af retten:
 
CHAMPIGNONFARS: 
1 portion frikadellefars 
½ kg champignon 
25 g smør/margarine
salt, paprika. 
*
De rensede champignon skæres i skiver og ristes let i
fedtstoffet. 
Drysses med lidt salt og paprika. 
Når champignonerne er afkølet lidt, røres de i farsen, 
som fyldes i et smurt ildfast fad. 
Lidt paprika drysses over, og lidt smørklatter lægges på
farsen. 
Fadet sættes i ovnen ved 175-200 °C i 30-45 min, 
afhængig af fadets form.
Retten serveres med flutes og salat.
 
Tips:
Frikadeller kan også
røres af halvt okse- og flæskekød. 
Desuden kan farsen
tilsættes 100 g hakket lever, skinke, 
hamburgerryg eller
revne gulerødder og lidt væske. 
I stedet for mel kan
bruges havregryn, rasp og kogte, mosede kartofler. 
Desuden kan
tilsættes 1 tsk bouillonpulver el. halvdelen af mælken 
udskiftes med
bouillon eller rødvin.
 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød
✅
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------