 
 
   
En god opskrift på farsskinke fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 1 time 20 min. Tilberedning: 20 min.
Portioner: 4
 
# Ingredienser
½ kg hakket flæskekød, hakket 1 gang
50 g skinke eller kogt hamburgerryg
100 g kogte, kolde kartofler
2 spsk Maizena
2 æggehvider eller 1 æg
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk tør gul sennep
ca. 3 spsk rasp
30 g smør/margarine
 
TILBEHØR: 
Kogt blomkål og kogte gulerødder, hakket persille, brunet
smørsauce.
 
* Tilberedning
½ kg hakket flæskekød, hakket 1 gang
50 g skinke eller kogt hamburgerryg
100 g kogte, kolde kartofler
2 spsk Maizena
2 æggehvider eller 1 æg
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk tør gul sennep
ca. 3 spsk rasp
30 g smør/margarine
 
TILBEHØR: 
Kogt blomkål og kogte gulerødder, hakket persille, brunet
smørsauce.
 
Hak skinken meget fint. Mos kartoflerne med en gaffel. 
Bland begge dele i kødet sammen med Maizena og æggehvide/æg 
(tag lidt fra til pensling) samt salt og peber.
Smør et ildfast fad. Form kødet som en lille skinke. 
Rids overfladen i tern. Pensl den med æggehvide. 
Bland sennep og rasp og drys blandingen på kødet. 
Læg små smørklatter på raspen.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time.
 
SERVERING: 
Læg »skinken« på et bræt, og skær den for i ikke for tykke
skiver. 
Hertil serveres kogte gulerødder, kogt blomkål drysset med 
hakket persille, samt brunet smørsauce.
 
Variation af retten:
 
SVENSK AGURKLIMPA: 
½ kg hakket kalve- og flæskekød
2 skiver afskorpet franskbrød
½ dl mælk
1 æg
1½ tsk salt, friskkværnet peber
½-1 tsk nellike
2 store syltede agurker
6-9 skiver maskinskåret bacon.
*
Kødet æltes med franskbrød, der er udblødt i mælk, æg og
krydderier. 
Halvdelen af farsen lægges i et fladt ildfast fad. 
Herpå lægges agurkerne. Resten af farsen lægges over. 
Kødet formes til et brød. Herover lægges baconskiver. 
Retten sættes i ovnen ved 200 °C i 35-45 min. 
Skæres for i skiver og serveres med brasede kartofler og
salat.
 
Tips:
Farsskinke er velegnet til dybfrysning.
Farsen lægges i alubakker og drysses med raspblandingen.
Dybfryses.
Smørklatter lægges over, når farsskinken sættes uoptøet i
ovnen.
Bages ved 170 °C i ca. 1¼ time.
 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød
✅
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------