
Marinade: 
1 tsk friskpresset citronsaft 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
3 spsk vindruekerneolie 
Salat: 
1 røget ørred (ca. 150 g) 
100 g Apetina i tern 
1 liter friske små spinatblade (ca. 100 g) 
75 g agurk i tændstiktynde stave  
Tilbehør: smørristet hjertebrød 
 
Marinade: Pisk citronsaft sammen med salt og peber. 
Pisk olien i lidt efter lidt. Smag til.
Salat: Rens den røgede ørred for skind og ben. Del den i mindre stykker. 
Skyl spinatbladene godt og fjern evt. de groveste ribber. 
Vend spinatbladene i marinaden og fordel bladene på 4 portionstallerkener. 
Læg herpå agurk, ørred og ost.
 
Tips: Røget laks kan anvendes i stedet for røget ørred. Ikke fryseegnet.
 
Frokostforslag:

Sprød butterdej med dildcreme og rejer
2 plader frossen butterdej (ca. 150 g) 
Dildcreme: 
100 g Apetina i tern 
1 dl cremefraiche 9% 
1 tsk friskpresset limesaft 
0,5 dl finthakket frisk dild 
½ tsk sukker 
friskkværnet peber 
Fyld: 
300 g rejer optøede frosne 
2 tomater (ca. 240 g) 
1 liter skyllede blandede babysalatblade (ca. 50 g) 
Pensling: 1 sammenpisket æggeblomme 
Pynt: dildkviste 
 
Læg butterdejen til optøning på køkkenbordet i ca. 15 min.
Dildcreme: Tag nogle tern ost fra til pynt. 
Pisk resten af osten blød med en håndmixer. 
Tilsæt cremefraiche og pisk resten af ingredienserne i. 
Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
 
Del butterdejspladerne på midten. 
Skær halvt igennem hver butterdejsfirkant fra hjørne til hjørne, så der bliver et kryds i midten. Pensl butterdejsstykkerne med æggeblomme. 
Læg butterdejsstykkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 15 min. ved 225°C, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
 
Fyld: Pres forsigtigt vandet ud af rejerne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilk med en kniv. 
Skær tomatkødet i tynde strimler.
Ved serveringen: Flæk butterdejsstykkerne. 
Læg de 4 bunde på portionstallerkener og anret herpå ostecreme, salat, rejer og tomatstrimler. 
Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt ost.
 
Energiindhold for "frokosten" pr. portion: 1325 kJ
Energifordeling: Protein: 25%, Kulhydrat: 23%, Fedt: 52% 
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min.