Logo

Persillepaneret torsk med limesauce og lun lynpickles

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Persillepaneret torsk med limesauce og lun lynpickles

Paneret stegt fisk har fået et dårligt ry, dels fordi paneringen nogle gange bliver brugt til at skjule en gnalling af en fiskefilet, dels fordi paneringen suger meget fedtstof. Panerer man selv sin fisk og ovnsteger den i stedet for at stege den på panden, kan man opleve den fine kontrast mellem den sprøde skorpe og det saftige hvide fiskekød.
Lynpickles er en variation over den gamle klassiker fra "Den grønne syltebog". Det sursøde står fint til fisken, pillekartoflen og en kogt grønsag efter eget valg. Lynpicklesen kan serveres lun eller kold og kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage. Brug den også til smørrebrød og sandwich.


 

500 g torskefilet helst af nakkestykket
20 g smeltet smør
1 ½ dl rasp
2 spsk hakket persille
1 tsk salt og ¼ tsk peber

Limesauce:
2 ½ dl fiskebouillon
fintrevet skal fra 1 lime
1 dl appelsinjuice
saften fra 2 lime
1 tsk sukker
1 spsk majsstivelse

Tilbehør: Pillekartofler og grønne bønner

Lynpickles:
2 dl eddike
1 ½ dl vand
4 spsk sukker
2 spsk hvedemel
1 spsk karry
1 tsk sennepspulver
1 dildskærm
1 rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)
1 lille courgette el. agurk i tern (ca. 200 g)
1 løg eller 4 skalotteløg i tern (ca. 100 g)
1 gulerod i tern (ca. 100 g)
200 g blomkål i små buketter


Tænd ovnen på 220°C.
Dup torskestykket i køkkenrulle og pensl det med smør og drys med salt og peber.

Skær fisken i store tern og kom fiskestykkerne i en plastpose med rasp og persille og ryst det let.

Læg fiskestykkerne på bagepapir og sæt dem i ovnen 6 min. før de skal serveres.

Server med grønne bønner, pillekartofler, limesauce og cirka halvdelen af den lune lynpickles.

Limesauce:
Rør fiskebouillon, appelsinjuice, limeskal, limesaft, sukker samt majsstivelse sammen og kog det op - kog saucen igennem i 2 min.

Lynpickles:
Pisk eddike, vand, sukker, mel, karry og sennepspulver sammen i en gryde.

Bring det i kog med dildskærmen og lad lagen koge ved svag varme under omrøring i 5 min.
Kom grønsager i gryden og kog dem under låg for svag varme til alle grønsagerne er møre, ca. 10 min.

Hæld lynpicklesen over i en skål og lad den køle af.

 

Tips: Grønsagerne til picklesen kan varieres efter udbud.
I stedet for grønne bønner kan retten serveres med en anden kogt grønsag fx gulerødder, broccoli eller porrer.

Torsk kan erstattes af andre magre hvide fiskefileter, fx sej, brosme, lange eller havkat.
Har man ikke dildskærme til picklesen, kan de erstattes af 1 tsk dildfrø eller helt undværes.
Grønsager pr. person: 250 g


Sjov info: Vidste du, at persille har været dyrket i mere end 2000 år og således er en meget gammel kulturplante. Det kan du læse mere om her.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her