Fra italiensk kogebogsmanuskript fra 1300-tallet. 
Fisk 
Olie 
Løgskiver 
Mandler (smuttede) 
Rosiner 
Svesker 
Peber 
Safran 
Udvalgte krydderier 
Kanel 
Vin 
Eddike 
Eventuelt: 
indkogt vin eller sukker 
Man steger renvasket fisk i rigelig olie og sætter det dernæst til afkøling. 
Så steger man løgskiver i resten af olien. Smuttede mandler, tørre rosiner og svesker steges derefter sammen med løgene. 
Den overskydende olie fjernes, og man tager peber, safran og andre udvalgte krydderier samt kanel, ikke for meget, men godt malet. 
Løgene kommes i vin og eddike, og det stilles til kogning over varmen. 
Så tages det atter bort fra varmen, og man tager nu et andet fad, hvori løgene lægges i lag, skiftevis med fisk. 
Ønskes maden sød, tilsættes indkogt vin eller sukker.