500 g grønne bønner 
440 g flåede tomater på dåse 
2 spsk olivenolie 
1 stort løg, hakket 
1 fed hvidløg, presset 
2 tsk sukker 
2 spsk rødvinseddike 
1 spsk frisk basilikum, hakket 
3 spsk sorte oliven uden sten, hakkede 
kværnet sort peber 
basilikumblade til pynt
  
Gør bønnerne istand og halver dem. 
Kog dem ca. 3 min og skyl dem derefter i koldt vand for at bevare den 
friske farve. 
Hak tomaterne, saften skal samles op. 
Sauter løg og hvidløg i olie til løgene begynder at gyldne. 
Drys sukker over løgene og vend rundt til det begynder at karamellisere. 
Tilsæt vineddike og kog et øjeblik. 
Tilsæt så tomaterne, basilikum, oliven og peber. 
Lad det simre 5 min. 
Tilsæt bønnerne og lad dem blive varme helt igennem. 
Server retten pyntet med basilikumblade.