
Torsk, der er kogt med bl.a. dild, peberkorn og eddike. Kogt
torsk serveres med hjemmelavet sennepssauce, og retten kan serveres med små
skåle med spændende tilbehør.
 
# Ingredienser:
1 kg torsk / kabliau
1 tsk salt
1 bdt dild, frisk
5 peberkorn, sorte 
2 spsk eddike
 
Sennepssauce: 
25 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl kogevand fra torsken
1 dl sødmælk
2 spsk fiskesennep
1 tsk salt
 
Tilbehør: 
2 æg 
200 g bacon helt stykke 
200 g rødbeder, syltede 
200 g løg 
4 spsk kapers 
1 brev peberrod, revet
1 kg kartofler
*
Opskrift:
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand
tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. 
Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes
jævnligt. 
Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad. 
Sennepssauce: 
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. 
Tilsæt - lidt ad gangen - fonden fra torsken samt en dl
mælk. 
Smag til med salt. 
Til sidst tilsættes sennep - lidt ad gangen og smag til. 
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssauce samt hakkede kogte æg,
ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved
siden af i små skåle.