Logo

Kogt torsk med Gudhjemmedyppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg torsk
1 tsk salt
5-10 peberkorn efter smag
 
1 stort løg
1 pk. bacontern
5 spsk hvedemel
1 ½ dl sukker
½ dl eddike
 
Torsken gås efter for indmad og skæl.
Torsken kan koges helt, eller skåret ud i portionsstykker.
Lægges i koldt vand og bringes langsom til kogepunktet, den må ikke bulderkoge.
Småkoger ca. 15 minutter, skummes jævnligt.
Baconen ristes sprøde på en tør pande, og lægges på fedtsugende papir.
Baconfedtet gemmes.
Løgene svitses let gennemsigtige i baconfedtet.
Drys hvedemel over og rør det sammen, spæd op med fiskebouillon til passende konsistens.
Sukker og eddike tilsættes sammen med lidt salt, og smages til.
Halvdelen af baconen røres i saucen, resten bruges til pynt.


Tips: Bornholmsk egnsret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her