
 
Let og grønt i sommervarmen. Et let måltid anrettet på hver
sin tallerken sparer opvask og tid. En god ide til sommerferien. Til 4 personer Tilberedningstid: 30 minutter
 
4 fiskefileter, fx torsk 
salt
3-4 hele peberkorn 
1 citron 
1 laurbærblad 
500 g frisk spinat 
1 spsk smør 
lidt cremefraiche
1 rød peber
*
1. Damp fiskefileterne i ganske lidt vand tilsat salt, hele
peberkorn, tynde citronskiver og laurbærblad. Fisken skal føles fast - ca 15
minutter. 
2. Skyl den friske spinat flere gange i koldt vand. Ryst
vandet af. 
Damp spinaten mør i det vand der hænger ved, tilsat smør og
salt, 6-8 minutter. 
3. Server citronbåde til samt cremefraiche og hakket rød
peber i olie-eddike marinade
 
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie 
½ dl hvid- eller rødvinseddike 
salt og peber fra kværn 
 
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter. 
 
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte
krydderier og krydderurter.