
Den friske duft af appelsiner neutraliserer broccoliens lidt tunge aroma, og de knasende hasselnødder gør harmonien perfekt 
 
500 g broccoli
25 g hasselnødder
1 appelsin, økologisk
50 g smør
salt og peber
 
Broccoli deles i buketter, stænglerne skrælles og skæres i 1 cm store terninger. 
Hasselnødder hakkes groft. 
Den orange del af skallen på en appelsin skrælles meget tyndt af og skæres derefter i helt smalle strimler. 
Appelsinen skrælles derefter sådan, at alt det hvide kommer af. 
Appelsinfileterne løsnes fra skillevæggene. Saften opfanges. 
Broccolien lægges i kogende, letsaltet vand i 4 minutter. 
I det sidste minut tilsættes appelsinskallen. 
I mellemtiden steges 50 g smør skummende på en pande. 
Hasselnødderne hældes i og brunes et øjeblik. 
Appelsinfileter og -saft blandes i. 
Vandet hældes fra broccolien, der derefter blandes med nøddesmørret. 
Drysses med salt og peber. 
--