Logo

Æble­tærte - Tarte aux pommes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æble­tærte - Tarte aux pommes

Man kan smøre æble­kompot på en mørdejsbund, lægge tyndtskårede æbleski­ver på og bage tærten. Andre vil fortrække æblebåde mari­neret i Calvados og bagt på en tærtebund drysset med smør og sukker, før den kommer i ovnen. Æbletærte skal nydes med en syrlig cremefraiche.

Hemmeligheden ligger også bag valget af æblesort.
Den mest kendte og brugte er Golden Delicious, men kendere foretrækker de sorter, man kan finde på lokale markeder såsom La Clochard, la Rambaud eller La Benedictin.
 
Doujllons ("Æbler i svøb") er en anden traditionel æble­dessert. Æblet udhules, fyldes med smør eller cremefraiche og pakkes i butterdej. Kunsten er at lade stilken blive udenfor! Æblet bages, og dejen bliver sprød og frugten blød og cremet.
 
Og så må vi ikke glemme briochen. I Normandiet er der ingen søndage uden brioche. Hvert patisserie (bager­konditor) er i evig konkurrence.
En brioche er en stor bolle, bagt i en buet form, lavet på mælk, smør, æg, hvedemel og gær. Hemmeligheden ligger i smørrets kvalitet! De mest berømte briocher er fra Gournay og Gisors.
Familien er samlet. søndag morgen og spiser brioche med hjemmelavet confiture og nyder en bollée Cidre bou­ché til (en kop brusende Cidre).
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her