At være med i køkkenet, styrker børnenes evner til at træffe sunde og varierede kostvalg. Det er godt samvær om noget spiseligt
4-6 personer
# Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 kg squash
1 spsk basilikum, grøn
6-7 dl grønsagsbouillon
2½ dl fløde, 9%
Salt og peber
* Tilberedning
1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Varm olie i en gryde og sauter løg og hvidløg et par
minutter under omrøring.
3. Skær squash i grove tern, kom dem i gryden, krydr med
salt og peber og sauter videre under omrøring i ca. 5 minutter.
4. Tilsæt basilikumblade, hæld bouillon over og lad det hele
snurre 20-30 minutter, til squashene er helt møre.
5. Blend suppen med fløde og smag til med salt og peber.
En squash kan også kaldes en courgette eller en zucchini.
Se alle opskrifter for børnekokke