Mørdej: 
3 dl hvedemel 
½ dl sukker 
100 g koldt smør 
1 æggeblomme 
 
Fyld: 
8 store æbler 
3 spsk vand 
1 ½ dl sukker 
½ dl cognac 
25 g smør 
1 tsk citronsaft 
1 tsk vaniljesukker 
 
Glasur: 
1 dl abrikosmarmelade 
1 spsk vand 
 
Ælt mørdejen sammen, og lad den hvile koldt.
Skræl 6 æbler, skær dem i både og fjern kærnehuset.
Kog vand, sukker, cognac, smør, citroncaft og vaniljesukker sammen i en 
gryde.
Tilsæt æblebådene og kog dem til mos under låg.
Kog tilsidst æblerne uden låg hvis der er for meget væde.
Rul mørdejen ud til en stor tærteform, og forbag den i 10 minutter ved 
170ºC.
Kom æblemosen i trærtebunden.
Vask de 2 sidste æbler, skær dem i tynde både og læg dem som et 
mønster på mosen.
Drys med sukker og dryp med lidt citronsaft.
Bag tærten yderlig til æblerne har fået farve og er bløde.
Tag tærten ud.
Kog marmeladen op med vand og sigt den.
Pensel tærten med marmeladen.
Server tærten med frisk pisket flødeskum.