Dip, Sauce
3 spsk olie 
1 løg 
3 fed hvidløg 
750 g tomater, evt. dåse 
2 chilipebre 
2 spsk vineddike 
1 bundt persille, hakket groft 
1 laurbærblad 
½ tsk timian 
salt og peber 
Tips: "Rigtige" chili-elskere tager selvfølgelig ikke kernerne ud :-) 
Flæk chilipebrerne, rens dem og snit dem fint. Hak løg og hvidløg fint og sautér i olie. Tilsæt chilipebre, skoldede tomater skåret i kvarter og resten af ingredienserne. Lad saucen koge under låg i ca. 10 minutter. Fjern låget og lad saucen koge ind i ca. 10 minutter. Gnid saucen gennem en sigte (eller blend den) - husk at fjerne laurbærbladet først. 
Er saucen for tynd, koges den yderligere ind. Er den for tyk, tilsættes lidt vand. Men husk - den må aldrig være vandet!