Logo

Byggrynsdullinger til Gule Ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g mellemfine byggryn
4 mellemæg
3-4 spsk hvedemel
250 g smør/margarine
8 mellemstore løg
1 spsk sukker
1 tsk salt
masser af timianblade (friske)
gerne 2-3 potter klar suppe til iblødsætning og kogning
 
Byggryn sættes i blød i lidt suppe.
Det må ikke svømme.
Løg og timian brunes i fedtstoffet på panden og blandes i de opblødte
byggryn.
Æg tilsættes, og der røres rundt, sukker og salt tilsættes.
Hvedemel hældes over blandingen, så grynene lige akkurat er dækkede.
Blandingen afkøles og formes derefter med en stor ske til boller, der
koges/simres i suppen.
Vandet må ikke spilkoge.
Når bollerne kommer op til overfladen er de færdige.
Byggrynsfarsen kan justeres med lidt ekstra hvedemel, eller der tages et æg fra.
Vi plejer at lave vores boller på størrelse med et cox-orange æble.
Men det bestemmer man jo selv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her