Logo

Jomfruhummer med salvie på grillet rød peber-courgette ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og rødvinssauce
 
4 flotte, friske, store jomfruhummere
1 bdt salvie
5 modne røde peberfrugter
1-2 små faste grønne courgetter
2 fed hvidløg
10 kviste bredbladet persille
fillodej
Olie
1 spsk lys vinaigre
1 knsp. sukker
Salt, hvid og sort peber
 
Rødvinssauce:
1 dl rødvin
2 dl hønsefond
2 dl jomfruhummerfond 
20 g smør
 
Flæk jomfruhummerne på midten og læg 4 halve hummere i et fad.
Drys fint­hakket persille og hvidløg over og krydr med salt og hvid peber.
Bag jomfruhum­merne ved 225° i ca. 10 minutter.
Tag de sidste 4 halve haler ud af skallen, fjern tarmen, pensl med lidt olie, krydr med salt og hvid peber og bag dem i 5 min. ved 200°, køl af. Læg en plade fillodej på skærebrættet, pensl med olie og del dejen i 4 stykker.
Rul ½ jomfruhummer og et blad salvie ind i fillodej, luk i begge sider og bag dem sprøde ved 200° i 6-8 minutter.
 
Peber-courgettetimbale: Del peber­frugterne, befri dem for kerner, pensl med olie og sæt dem under grillen, til de er helt sorte (5-10 minutter). Køl af.
Flå skindet af og skær kødet i små tern.
Skær det grønne af courgetterne i fine tern.
Vend peberfrugt- og courgettetern sam­men, krydr med sort peber, vinaigre, 1 spsk olivenolie og lidt sukker.
Fordel sala­ten i 4 små runde forme og bag dem ved 200° i 8-10 minutter.
 
Sprøde salvieblade: Krydr de friske sal­vieblade med salt, vend dem i olivenolie og bag dem sprøde ved 200° i 6-8 minutter.
 
Rødvinssauce: Reducer rødvinen til det halve, tilsæt hønse- og jomfruhummerfond og kog ind til passende konsistens.
Monter med det kolde smør.
 
Anretning: Stil timbalerne på varme tal­lerkener og fordel de sprøde fillodejs-jom­fruhummere og de gratinerede jomfruhum­mere ved siden af.
Kom rødvinssauce på og pynt til sidst retten med sprøde salvie­blade.
 
Ølkommentar: Den rafinerede og let sødmefyldte smag fra jomfruhummeren og den røde peber skal matche med øllen. Smagen skal være kraftig med en frugtig og urtelignende aroma, der sam­men med en delikat, tør humlesmag giver en meget magtfuld, ren og fyldig øl med lidt sødme.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her