Logo

Ataif - Arabiske pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
150 g hvedemel
3 dl lunkent vand
10 g gær
½ tsk sukker
1 spsk vaniljesukker
½ spsk natron
2 spsk pistacienødder
1 kaymak (en slags creme, der kan købes færdig på dåse)

Sirup:
1 kop sukker
½ kop vand
1 spsk rosenvand
1 spsk citronsaft

Udrør gæren i den lunkne væske og tilsæt hvedemel, sukker, vanilje og natron lad hæve i 30 min.
Bages som små pandekager i tefalpande uden fedtstof.
Sirup: Koges sammen i en gryde i ca. 15 min. og afkøles.
Pandekagerne fyldes med kaymak og drysses med hakkede pistacier.
Overhældes m. sirup. Efterfølgende kan pandekagerne evt. bages i
ovnen m. fyldet.
Alternativt kan de fyldes m. valnødder, rosiner, kanel, sukker

Tips: Ataif er pandekager som er dyppet i sirup. Oprindeligt har de
kun været serveret ved festlige lejligheder.
Rosenvand kan købes på apoteket

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her