Logo

Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g Filet Royal
1 spsk olie
salt og peber
 
Mild karryolie:
50 g mandler
1 skalotteløg
1 dl olie
1 spsk karry
1-2 fed hvidløg
½ æble
2 tsk groft salt
 
Tomat-dildkompot:
2 tomater
1 bundt dild
½ skalotteløg
skal af ¼ citron
 
Tilbehør: Brød

Kødet:
Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
Brun hurtigt kødet på alle sider og læg kødet i et ovnfast fad.
Sæt det i en kold ovn.
Tænd ovnen på 160ºC og steg kødet i ca. 30 minutter.
Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 58-60ºC.
Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det i køleskab.
Skær kødet i papirtynde skiver og anret dem portionsvis på tallerkener.

Mild karryolie:
Rist mandlerne på en tør pande. Hak dem meget groft.
Skær skalotteløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde.
Tilsæt karry, løg og hvidløg hakket fint.
Lad det koge ved svag varme nogle minutter til løgene er klare.
Tilsæt æbler i små tern og mandlerne.
Lad det koge i yderligere et par minutter. Smag til med salt.
Lad olien køle af. Smag til med salt igen, evt. også lige før servering.
Kom 1-2 spiseskefulde over kødet - gerne ½-1 time før servering.


Tomat-dildkompot:
Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand.
Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig. Kom dem i koldt vand.
Fjern skindet. Skær tomaterne i tern på 1x1 cm.
Hak dild, hak løget fint og riv citronen.
Bland det hele med tomaterne. Smag til med salt og peber.
Anret kompotten oven på kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her