Billede venligst indsendt af Jeanette Markvart
# Ingredienser
½ kg skrællede udskårne æbler 
½ kg skrællede udskårne pærer 
½ kg udstenede blommer 
Reven skal og saft af 1 citron 
6-8 dl sukker 
1 stk hel kanel 
1 stk hel ingefær 
1 tsk konserveringsvæske (Atamon)
* TilberedningSkræl og udkern æbler og pærer og skær frugten i mindre stykker. 
Halvér de udstenede blommer. 
Læg frugten lagvis med sukker, reven citronskal og -saft samt 
krydderier og kog den ved svag varme i ca. 30-40 min. 
De sidste 10 min. uden låg, til den er jævn.
Tag gryden af varmen, skum og tilsæt konserveringsvæske. 
Fyld marmeladen på rengjorte glas og tilbind straks. 
Tips: Til denne marmelade kan bruges nedfaldsfrugt, blot man meget omhyggeligt fjerner råd- og stødpletter.  Krydderier kan udelades. 
Bliver din marmelade for tynd, så er måske ikke nok pektin i dine frugter, så må du bruge lidt Marmelit/Melatin. Følg vejledning på pakningen.