
 
Helleflynderen er en dejlig fladfisk med fast, hvidt kød.
Den kan blive temmelig stor op til 300 kg. Den fås det meste af året, men er
bedst i vinterhalvåret. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Kogetid: 15 min. 
 
#
500 g helleflynderfilet 
1 citron 
salt og peber 
125 g knoldselleri 
1-2 gulerødder 
1 porre 
3 dl grønsagsbouillon 
1 bundt dild 
 
Tilbehør: kartofler 
*
 
Dryp fisken med citronsaft, og drys med salt og peber. 
Skær fisken i 2 lige store stykker. 
 
Rens grønsagerne. 
Skær sellerien i terninger og gulerødder og porre i skiver. 
Læg alle grønsagerne i en sauterpande og hæld bouillonen
ved. 
Drys med salt og peber, og damp grønsagerne møre under låg i
ca. 8 min. 
 
Læg fiskestykkerne på grønsagerne, og tilsæt ca. halvdelen
af dilden. 
Lad retten simre under låg i endnu 5-6 min. 
 
Drys med resten af dilden, og server med friskkogte
kartofler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin