
Dej: 
2 ½ dl hvedemel 
knap 1 dl sukker 
½ tsk bagepulver 
150 g smør 
2 spsk vand 
1 æggeblomme 
smør til formen 
Fyld: 
2 dl blåbær 
½ dl sukker 
*
Bland hvedemel, sukker og bagepulver. 
Smuldr fedtstoffet i melblandingen. Kom vand eller æggeblomme i. Arbejd hurtig dejen sammen. 
Lad den stå koldt 15 min. 
Rul dejen ud til to små kager, ca 15 ca i diameter. 
Hvis man udruller dejen mellem to stykker smørrebrødspapir, går det nemmere. 
Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej. Bag bunden i ovnen på midterste rille ved 175°C i ca 8 min. 
Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over. 
Læg det andet stykke dej over som låg.  
Lav nogle snit i låget så dampen kan forsvinde. 
Bag pien i ovnen ved 175°C i ca 20 min. og server den lun.