Logo

Soufflé au Vieux Calvados

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Souffle:
20 g smør
60 g sukker
2 ægge­blommer
6 cl Vieux Calvados du Pays de Broy
6 æggehvider
4 souffleskåle
 
Vanillecreme:
1 vaniljestang
2 ½ dl sødmælk
4 æggeblommer
100 g sukker
40 g Maizena majsstivelse
10 g usaltet smør
 
Vanillecreme: Flæk vaniljestangen på langs og hæld kornene i en kasserol­le med mælken.
Kog op og lad træk­ke ved svag varme.
Pisk æggeblommer med sukker.
Tilsæt Maizena og hæld den kogen­de mælk på under omrøring.
Kog forsigtigt op under piskning i 2 minutter.
Kom den færdigkogte creme i en skål og "glat" overfladen med smør. Dæk med film og stil på køl, til cremen kun er lun.
 
Souffle: Smør souffleskålene med smør og drys sukker over.
Fjern alt overskydende sukker og stil på køl.
Varm ovnen op til 180°,
Pisk æggehviderne stive med 20 g sukker.
Kom æggeblommerne i en skål med den lune vaniljecreme og pisk grundigt, tilsæt Vieux Calvados.
Fold æggehviderne forsigtigt i cremen.
Fordel massen i souffleskålene og glat overfladen med en paletkniv.
Bag souffle'erne i 15 minutter.
Server straks, eventuelt med en grøn æblesorbet.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her