Logo

Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
3 hele æg
50 g gær
1 ½ dl mælk
100 g sukker
1 knsp kardemomme
200 g sukat (kan udelades)
200 g rosiner
500 g margarine
Hindbær syltetøj
 
Gær og sukker røres sammen og æggene tilsættes.
Tilsæt mælk (gerne stuetemperatur), sukat og rosiner og ælt melet i efterhånden.
Rul dejen ud på bordet.
Skær tynde skiver margarine og læg dem på dejen.
Ca. 4 stykker på hvert stykke.
Læg dejen sammen 3- 4 gange, rul den ud igen.
Fortsæt med margarine - rul ud, til alt margarinen er brugt.
Lad dejen hæve i 1 time, og del den til ca. 30 boller.
Rul bollerne og og tryk dem flade lige på midten så der kan kommes syltetøj i.
Bag dem ved 200°C i ca. 10 min. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.798 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her