Logo

Blomkålssuppe med saltede mandler og dildolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålssuppe med saltede mandler og dildolie

 

En cremet blomkålssuppe gør godt på de kølige dage. Server din blomkålssuppe med skøn topping og et godt brød - du finder opskriften på blomkålssuppe her

Forret til 4 personer

 

#

Saltede mandler:

1 stor håndfuld mandler

1 spsk groft salt

1 dl vand

 

Suppe:

1 blomkålshoved

1 løg

1 fed hvidløg

1 liter grønsagsfond

2 dl fløde

 

Dildolie:

1 bundt dild

1 dl neutral olie

1 citron

*

Start med at komme mandler, salt og vand i et lille ildfast fad.

Bag det i ovnen ved 150 °C, til vandet er kogt væk, og mandlerne er blevet sprøde - ca. 20 minutter.

Hak dem herefter med en skarp kniv.

 

Pluk blomkålen ud i buketter, og skær stilken i grove tern.

Pil hvidløg, og løg og hak begge dele groft.

 

Kom blomkål, løg, hvidløg, fløde og fond i en gryde, og kog det hele stille og roligt, til alt er helt mørt, ca. 30 minutter.

 

Blend dilden sammen med olien i 3-4 minutter, til olien har fået en flot grøn farve, og dilden er helt blendet.

Tilsæt saften fra citronen, og sæt det til side til senere.

 

Blend også suppen grundigt.

Det er vigtigt for resultatet af denne ret, at suppen bliver helt cremet og lind.

 

Kog til sidst suppen op igen, og server den rygende varm med de hakkede mandler og dildolien.

Et godt brød må heller ikke mangle.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her