4 personer 
# Ingredienser 
375 g magert, hakket oksekød 
1 grofthakket løg 
1 spsk tomatpuré
1 tsk tørrede, blandede krydderurter
salt og peber 
hakket persille til pynt 
paprika til at drysse over
  
Sauce: 
1 finthakket rødløg 
400 g hakkede tomater fra dåse 
en knivspids paprika 
1 tsk tørrede, blandede krydderurter 
* Tilberedning 
Kom kød, løg, tomatpure sammen med tørrede, blandede krydderurter i en foodprocessor.
Drys godt med salt og peber og blend derefter til en jævn blanding. 
Form blandingen til 12 kugler og stil dem i køleskabet i 30 minutter. 
Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og 
koges uden låg ved svag varme i 15-20 min  under jævnlig omrøring. 
Smag til med krydderier. 
Hæld saucen i et ovnfast fad og læg kødbollerne i saucen. 
Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 180 ºC i 45 min. 
Server retten drysset med hakket persille og paprika. 
 
kJ 650; protein 21 g; fedt 5 g; kulhydrat 8 g