4 stk rødspættefileter (ca. 300 g) 
salt og peber 
 
Fyld: 
½ lille løg (ca. 30 g) 
1 lille gulerod (ca. 50 g) 
⅓ bdt  frisk persille 
tandstikkere 
 
Grønsagsbund: 
1 lille løg (ca. 50 g) 
½ fed hvidløg 
2 tsk  fedtstof 
1 lille gulerod (ca. 60 g) 
½ mellemstor persillerod (ca. 75 g) 
½ ds  flåede hakkede tomater (ca. 200 g) 
½ dl vand 
salt og peber 
evt. jævning
  
Rødspættefileterne rengøres og drysses med salt og peber.
Løget pilles og hakkes fint.
Guleroden skrælles og rives fint.
Persillen skyldes og hakkes fint.
Løg, gulerod og persille blandes og fordeles over fileterne.
Fileterne rulles og holdes sammen med tandstikkere.
Grønsagsbunden laves ved at løget pilles og hakkes fint.
Hvidløget pilles og presses.
Gulerod og persillerod skrælles og rives groft.
Løg og hvidløg svitses i fedtstoffet i en gryde, til løgene er klare.
Gulerod og persillerod tilsættes sammen med flåede, hakkede tomater og vand.
Grønsagerne koger i ca. 5 min. under låg, til de er møre.
Jævning kan evt. tilsættes, hvis der ønskes en jævn bund.
Grønsagerne smages til med salt og peber.
Rødspætterne lægges i grønsagerne, og retten simrer i 8-10 min. under 
låg. 
Rødspætteruller på grønsagsbund serveres med persilledryssede 
kartofler.
 
Tips: Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.