Logo

Stegt, fyldt høne - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stegetid i trykkoger: 40-45 min. afhængig af hønens alder

# Ingredienser

1 høne på 1 ½-2 kg
salt, peber

Til stegning:
2 spsk smør
2 spsk olie
1½ dl suppe, bouillon (evt. hønsebouillon fra dåse)
1½ dl piskefløde
evt. jævning

Fyld:
100 g fintskåret bacon
2 spsk langkornede ris
1 finthakket løg
lever, hjerte og kråse fra hønen, hakket fint
125 g champignon

* Tilberedning

Svits baconen til fyldet sammen med løg, indmad og svampe.
Bland det med risene og krydr med salt og peber.
Fyld det i hønen og sy for åbningen eller luk med kødnåle.
Lad smør og olie blive gyldent i trykgryden.
Brun hønen på alle sider og tilsæt suppen.
Krydr med salt og peber og læg låg på gryden.
Bring den på tryk og steg hønen i ca 45 min, hvis det er en ganske ung høne er stegetiden fra 5-10 min. kortere.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag hønen op og del den i portionsstykker.
Hæld fløden i gryden.
Lad skyen koge lidt ind og jævn evt.
Anret hønen på et fad sammen med fyldet og server saucen til.
Kogte kartofler og/eller grønsager serveres til sammen med en grøn salat.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her