5-6 personer. Kogetid i trykkoger: 20 min. 
# Ingredienser
1 ung høne på ca. 1½ kg 
2 spsk smør 
50 g røget spæk i terninger 
250 g skalotteløg eller miniløg 
300 g kartofler i terninger 
3 gulerødder i terninger 
1½ dl halvtør hvidvin 
1½ dl suppe eller bouillon 
2 spsk tomatpuré 
2 tsk frisk, hakket rosmarin eller ½ tsk tørret 
1 tsk frisk, hakket estragon eller ½ tsk tørret 
salt, peber 
* Tilberedning
Del hønen i portionsstykker. 
Lad smørret blive gyldent i trykgryden. 
Rist først spækterningerne heri, så fjerkræstykkerne. 
Tag kødet op og brun løg og grønsager. 
Læg fjerkræstykkerne tilbage i gryden og tilsæt hvidvin, bouillon, tomatpuré samt krydderier. 
Læg låg på gryden og bring den på tryk. 
Lad retten koge i 20 min. 
Serveres med groft brød eller flûtes.