
 
Friskstegte
sild med sensommergrønt: blomkål, radiser, nye løg og dild. Fisk du ka' li'
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid:
ca. 20 min.
 
#
4-6
friske sildefileter 
3 spsk
hvedemel 
salt
og friskkværnet hvid peber
25
g smør
 
Syrlige
løg: 
1 løg
2 spsk
hvidvinseddike 
1 spsk
sukker 
 
Blomkålspuré.
½
blomkål 
2 spsk
olie 
1
håndfuld dildstilke 
 
Drys:
6-7
radiser og friske dildduske 
*
 
Klip
finnerne af sildefileterne, og vend dem i mel krydret med salt og peber. 
Pil
løgene, og skær dem i skiver. 
Kog
dem klare med eddike og sukker i ca. 5 min. 
Del
blomkålen i buketter, og kog dem møre i vand (ca. 10 min.). 
 
Hæld
kogevandet fra, og blend blomkålen til mos. 
Varm
olien med dildstilke (gem dildduske til pynt), og rør olien i blomkålsmosen. 
Smag
til med salt. 
 
Steg
sildene på en varm pande med smør i 3-4 min. på hver side. 
Anret
de stegte sild med blomkålspuré og syrlige løg, og drys med fintsnittede
radiser og dildduske.