Friskstegte
sild med sensommergrønt: blomkål, radiser, nye løg og dild. Fisk du ka' li'
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid:
ca. 20 min.
#
4-6
friske sildefileter
3 spsk
hvedemel
salt
og friskkværnet hvid peber
25
g smør
Syrlige
løg:
1 løg
2 spsk
hvidvinseddike
1 spsk
sukker
Blomkålspuré.
½
blomkål
2 spsk
olie
1
håndfuld dildstilke
Drys:
6-7
radiser og friske dildduske
*
Klip
finnerne af sildefileterne, og vend dem i mel krydret med salt og peber.
Pil
løgene, og skær dem i skiver.
Kog
dem klare med eddike og sukker i ca. 5 min.
Del
blomkålen i buketter, og kog dem møre i vand (ca. 10 min.).
Hæld
kogevandet fra, og blend blomkålen til mos.
Varm
olien med dildstilke (gem dildduske til pynt), og rør olien i blomkålsmosen.
Smag
til med salt.
Steg
sildene på en varm pande med smør i 3-4 min. på hver side.
Anret
de stegte sild med blomkålspuré og syrlige løg, og drys med fintsnittede
radiser og dildduske.