
 
Prøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og
friskt tilbehør. 
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 15 min. 4 personer.
 
#
Krydret hakkebøf: 
500 g hakket oksekød 
2 fed hvidløg 
2 tsk groft salt 
1 tsk paprika 
1 tsk cayennepeber 
1 tsk stødt spidskommen 
1 spsk rødvinseddike 
2 spsk hakket frisk koriander
½ spsk olie til panden 
 
Bønnesalat: 
250 g grønne bønner 
1 dåse kogte brune bønner 
1 håndfuld bredbladet persille 
2 spsk olie 
½ citron 
salt og friskkværnet peber 
 
Tilbehør: 1 citron 
frisk koriander 
evt. brød eller kartofler 
*
 
Knus de pillede hvidløgsfed til pure i en morter sammen med
lidt salt. 
Rør pureen sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen og
vineddike. 
Ælt oksekødet med kryddermarinaden, tilsæt hakket koriander
og form kødet til 8 hakkebøffer. 
 
Bønnesalat: Nip de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand
i 4-5 min. 
Tilsæt de afdryppede, brune bønner de sidste par min. af
kogetiden. 
Lad bønnerne dryppe af i en sigte. 
 
Skyl og hak persillen groft. 
Bland med olie og lidt citronsaft og smag til med salt og
peber. 
Vend de to slags bønner i dressingen. 
Steg hakkebøfferne på en varm pande med olie i 5-6 min. på
hver side. 
Server bøfferne med citron både og bønnesalat og pynt med
frisk koriander. 
Giv evt. brød eller kartofler til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin