Logo

Hveder - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Traditionen tro bliver der spist varme hveder aftenen før St. Bededag. De flækkede hveder ristes gyldne og sprøde i ovnen, før de spises med smør på.

12 stk

 

50 g gær

2 ½ dl vand

500 g hvedemel (godt 8 dl)

1 tsk salt

1 tsk sukker

75 g smør

1 æg

 

Udrør gæren i lunkent vand. Bland hvedemel, salt og sukker.

Findel fedtstoffet heri, så det minder om reven ost.

Bland gærvæden i melet og tilsæt det sam­menpiskede æg.

Ælt dejen sammen og stil den til hævning på et lunt sted i en halv time.

Del dejen i 12 portioner og form dem til boller.

Sæt bollerne side om side i en smurt bradepande.

De skal hæve, så de hænger sammen og far en firkantet facon.

Lad dem hæve i tre kvarter.

Bag hvederne ved 200°C i ca. 20 minutter.

Inden hvederne serveres, flækkes de og ristes i ovnen ved 250°C i 10 minutter.

Spises med koldt smør og evt. marmelade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her