1 stang vanilje. 
½ dl olie. 
½ knolselleri. 
4 røde æbler (fx Rød Aroma).
300 g salt.
1 ½ dl æggehvide. 
Sukker. 
Citronskal og -saft. 
1 ½ kg hel torsk eller 600 g torskefilet med skind. 
Salt
 
Bland olie og vaniljekorn med -stang og lad trække 1 times tid.
Skræl sellerien, skær i passende stykker og læg dem i et ovnfast fad. 
Skær skrogene fro æblerne, men gem dem til senere. 
Læg også æblestykkerne i det ovnfaste fod.
Bland salt og æggehvide og smør det som et lag ud over selleri og æble, bag ved 200º i 1 time. 
Bank soltskorpen af og skrab den bagte "indmad" ud med en ske.
Filetér torsken, men bevar skindet eller brug fileter og krydr med salt. 
Bog torsken ved 180º i co. 8 minutter og pil skinnet af.
Karamelliser æbleskrogene gyldenbrune i sukker, citronskal og -saft.
Anret fisken oven på æble-selleriindmaden med de hårdt karamelliserede æbleskrog ved siden af og dryp vaniljeolie ovenpå.