
 
Yoghurtis med varm chokoladesauce - en god og elsket
dessert. En perfekt afslutning efter en stor middag. Billigt • Kefir er en
slags yoghurt, som er meget god for helbredet og har et meget højt indhold af
kalcium. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 4
portioner 
 
# Råvarer til Yoghurtis med chokoladesauce:
1 dl hvedemel 
3 dl kefir eller yoghurt 
1 dl sukker 
1 nip salt 
reven skal af ½ appelsin 
2 spsk friskpresset appelsinsaft 
1 dl piskefløde 
1 spsk vaniljesukker 
 
SAUCE: 
200 g mørk blokchokolade 
2 dl letmælk 
1 tsk kakao 
1 tsk Nescafé
 
GARNERING: mandelflager 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Bland kefir og mel godt sammen i en gryde. 
Rør sukker, salt, appelsinskal og appelsinsaft i. 
Sæt gryden ved jævn varme og kog under omrøring til
blandingen er jævn. 
 
2 Hæld blandingen i en skål og lad det køle af. 
Pisk fløden sammen med vaniljesukker og vend det i
kefirblandingen. 
Stil i fryseren 1½ time, og rør så den halvfrosne masse
igennem, så den bliver smidig. 
Frys den færdig. 
 
3 Bræk chokoladen i tern og læg dem i en gryde. 
Bland mælk, kakao og pulverkaffe og hæld det over
chokoladen. 
Varm det hele op ved jævn varme under omrøring, til al
chokolade er smeltet. 
 
4 Anret isen i portionsglas og hæld den varme chokoladesauce
over eller server den til. 
Garner med mandelflager. 
 
Tips & råd 
 
Melet skal røres ud i kefir, til klumperne er borte. 
Det kan lette det at passere kefir og mel gennem en si. 
 
 
Server isen i appelsin skaller. 
Halvår en appelsin og tag frugtkødet ud. 
Skær et zig-zag-mønster i skallen og garner med
appelsinbåde. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 546 = kJ 2393 
Kulhydrat 70 g Protein 8 g Fedt 26 g (43%) Fibre 1 g