Trækul:      Indirekte 
Gas:           Indirekte/middel varme 
Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 7 -17 minutter 
 
2 store grønne peberfrugter, befriet for kerner og skåret i 2,5 cm store stykker 
700 g lammekølle uden ben, afpudset og skåret i tern på 2,5 cm 
1 stort løg skåret i 8 både 
salt og friskkværnet sort peber 
Cognac-urtesauce: 
1,5 dl olivenolie 
1 lille løg, hakket groft 
1 citron, kun saften 
2 spsk cognac 
1 fed hvidløg, hakket groft 
2 tsk Dijonsennep 
1 tsk tørret oregano 
1 spsk hakket frisk timian 
1 knivspids cayennepeber 
vegetabilsk olie til pensling 
 
A. Hvis du bruger træspid, lægges i de koldt vand i ½ time. 
Sæt lammekød, peberfrugter og løgbåde på spiddene og drys salt og peber på. 
 
B. Cognac-urtesauce: Hæld olivenolie, hakket løg, citronsaft, cognac, hvidløg, sennep, oregano, timian og cayennepeber i en foodprocessor eller blender og blend det til en jævn puré. 
 
C. Pensl spiddene let med olie og grill dem indirekte over middel varme i 7-9 min. (rødt), 10-13 min. (medium), 14-17 min. (gennemstegt). 
Vend spiddene en gang under stegningen og pensl dem rundhåndet med saucen to til tre gange under stegningen.